LInta

Linta on toinen sviiteistämme ja sijaitsee Ilola Innin yläkerrassa päätyhuoneistona.

Lintassa on makuuhuone, jossa parisänky.

Sänkymme ovat Unikulman laatua, vuodevaatteet valkoisen vilpoista puuvillasatiinia ja peitteet untuvaa.

Olohuone-keittiössä on mahdollisuus pieneen kokkailuun, kahvin- ja teenkeittoon.

Jääkaapissa on kattava minibaarivalikoima.

Kylpyhuone-wc:ssä on sadesuihku.

Ikkunoista on Päijänne-näkymät.

 

Huonehinta sisältää aamiaisen kahvilan terassilla (kesäisin) tai hotellin ravintolassa • aamusaunan spaosastolla klo 8–10 • ulkouima-altaan vapaan käytön klo 7–24 • liinavaatteet • kylpytakit • allaspyyhkeet • kahvila-terassin tapahtumat

(ei erikoistapahtumia, kuten konsertteja).

Huonehinta alkaen 260 €, katso hinnastomme tarkemmin.

Klikkaa kuvat isommiksi.

lintan tarina

Linta eli siihen aikaan, kun miehet oli rautaa ja laivat puuta. Linta tykkäsi vahvoista miehistä ja matkusti Sysmän Suopellosta usein laivalla Lahteen juhlimaan ja sekoittamaan sikäläisten miesten päitä. Laiva olikin tuolloin tärkeä kulkuväline kaupunkiin, sillä Pulkkilanharjulta puuttuivat vielä sillat.

Linta kuului samaan sarjaan sarjaan kun Joensuun Elli, Suhmuran Santra, Elli siellä Kolmannella Linjalla, Manta Muloosta – ja oli niitä useita muitakin. Kaikki edellämainitut naiset ovat reippaita, vapaamielisiä tyttöjä ja heidät tapasi usein taajamien tanssipaikoilla. Lintan kotikenttä oli Lahti. Sysmän Linta -laulun mukaan lahtelainen mies tapasi Lintan ja oli välittömästi mennyttä miestä. Silloisen tavan mukaan pariskunta kävi tansseissa, levarissa ja tivolissa, maailmanpyörässäkin ”ookattiin” ja povariteltassa katseltiin tulevaisuuteen.

”Sellaista neitoa muistella passaa, ei Pertumaalla, ei Hartolassa. Kauniimpaa neitoa ei ole ei, Linta se voiton kaikista, kaikista vei.” Näin riimitteli sydämensä Lintalle menettänyt lahtelaismies.

Tarinan lopuksi mies vei Lintan Päijänne-laivaan ja itse jäi rannalle tuskaan ja vaivaan. Tulevaisuuden suunnitelmissa oli tienata matkarahat Sysmään Lintan luo – onnistuiko tuo koskaan, sitä tarinamme ei kerro.

Linta-perinne jatkuu Sysmässä vielä tänäkin päivänä. Joka vuosi valitaan Sysmää ansiokkaasti markkinoinut tai paikkakuntaa muutoin esille tuonut nainen Sysmän Lintaksi.
 

© 2020 ILOLA INN

Suopellontie 703, 19700 Sysmä • puhelin 0400 46 97 97 • info@ilolainn.fiwww.ilolainn.fi

 

Kuvat Jari Hudd Photography, Ilola Inn Oy, Visit Lahti, Minna Design

Tietosuojaseloste

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ilola Inn Oy investoi majoituksen ja matkailupalvelujen kehittämiseen 

Investointi sisältää erilaisia kone- ja laitehankintoja, ja sen myötä voidaan varmistaa korkeatasoinen asiakaskokemus. Hankkeen tavoitteena on tarjota Sysmään tuleville matkailijoille laadukasta majoitusta.  Ilola Inn täydentää alueen tarjontaa ja palvelee asukkaiden ja matkailijoiden lisäksi alueen kesäasukkaita. Hankkeen budjetti on 273.443 €, josta Maaseuturahaston osuus on 54.689 €