OnnI

Onni on toinen luksussviiteistämme ja sijaitsee Ilola Innin alakerrassa päätyhuoneistona.

Onnissa on kaksi makuuhuonetta, punaisessa huoneessa on parisänky ja vihreässä huoneessa kaksi yhden hengen sänkyä. Käytettävissä tarvittaessa myös kaksi varavuodetta.

Sänkymme ovat Unikulman laatua, vuodevaatteet valkoisen vilpoista puuvillasatiinia ja peitteet untuvaa.

Olohuone-keittiössä on mahdollisuus pieneen kokkailuun, kahvin- ja teenkeittoon.

Jääkaapissa on kattava minibaarivalikoima.

Kylpyhuone-wc:ssä on sadesuihku.

Onnissa on myös oma Päijänteelle avautuva terassi ja joka ikkunasta on Päijänne-näkymät.

Onnnissa on näkyvillä alkuperäistä hirsipintaa vuodelta 1885.

 

Huonehinta sisältää aamiaisen kahvilan terassilla (kesäisin) tai hotellin ravintolassa • aamusaunan spaosastolla klo 8–10 • ulkouima-altaan vapaan käytön klo 7–24 • liinavaatteet • kylpytakit • allaspyyhkeet • kahvila-terassin tapahtumat

(ei erikoistapahtumia, kuten konsertteja).

Huonehinta alkaen 320 €, katso hinnastomme tarkemmin.

Klikkaa kuvat isommiksi.

OnnIn tarina

Onni Schildt oli senaattori, kartanonomistaja ja maanviljelysneuvos ja kehitti koko elinaikansa ajan Sysmää ja Itä-Hämeen maakuntaa koko sydämellään. Hän mm. edusti kotikuntaansa Sysmää 11 kertaa valtiopäivillä aateliston edustajana.

Jyväskylässä suoritetun ylioppilastutkinnon jälkeen Schildt opiskeli lakia ja maataloutta Ruotsissa ja Tanskassa ja asettui sen jälkeen Sysmään hoitamaan vanhemmiltaan ostamiaan ja perimiään yhteensä 6000 hehtaarin tiluksia. Hän johti Hovilan kartanon yhteyteen vuonna 1878 perustamaansa Itä-Hämeen Meijeri- ja Karjanhoitokoulua. Ennen pitkää Sysmä olikin karjatalouden alalla muita Itä-Hämeen kuntia kehittyneempi.

Onni Schildt oli monessa Sysmän kuntaa kehittävässä hankkeessa mukana. Kunnallislautakunnan esimiehenä hän toimi vuosina 1879–1881. Hän saattoi loppuun Sysmän Säästöpankin perustamishankkeen ja toimi pankin esimiehenä vuosina 1880–1884 ja
toistamiseen 1886–1913.

Onni Schildt toimeenpani Sysmässä ainutlaatuisen torpparireformin ja myi huutokaupalla eniten tarjoaville 36 tilaa määrältään 3000 hehtaaria. Sysmässä itsenäistyi ennen lopullista torpparien vapautusta 78 Sysmän Säästöpankin lainoituksella ostettua torppaa.

Senaattori osallistui aktiivisesti Sysmän köyhäinhoidon, terveydenhuollon, koululaitoksen, kirjaston sekä rahti- ja henkilöliikenteen kehittämiseen. Hovilan kartano siirtyi Onni Schildtin kuoleman jälkeen vieraisiin käsiin hänen itsensä ehdittyä panna kaupanteon alkuun. Ilolan kartano jäi perikunnan haltuun.

© 2020 ILOLA INN

Suopellontie 703, 19700 Sysmä • puhelin 0400 46 97 97 • info@ilolainn.fiwww.ilolainn.fi

 

Kuvat Jari Hudd Photography, Ilola Inn Oy, Visit Lahti, Minna Design

Tietosuojaseloste

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ilola Inn Oy investoi majoituksen ja matkailupalvelujen kehittämiseen 

Investointi sisältää erilaisia kone- ja laitehankintoja, ja sen myötä voidaan varmistaa korkeatasoinen asiakaskokemus. Hankkeen tavoitteena on tarjota Sysmään tuleville matkailijoille laadukasta majoitusta.  Ilola Inn täydentää alueen tarjontaa ja palvelee asukkaiden ja matkailijoiden lisäksi alueen kesäasukkaita. Hankkeen budjetti on 273.443 €, josta Maaseuturahaston osuus on 54.689 €