kaste

Kaste on kahden hengen huone ja sijaitsee Ilola Innin yläkerrassa.

Kasteen sänky on parisänky, mutta sängyt on tarvittaessa erotettavissa.

Sänkymme ovat Unikulman laatua, vuodevaatteet valkoisen vilpoista puuvillasatiinia ja peitteet untuvaa.

Kylpyhuone-wc:ssä on sadesuihku. Huoneesta on näkymä Päijänteelle.

 

Huonehinta sisältää aamiaisen kahvilan terassilla (kesäisin) tai hotellin ravintolassa • aamusaunan spaosastolla klo 8–10 • ulkouima-altaan vapaan käytön klo 7–24 • liinavaatteet • kylpytakit • allaspyyhkeet • kahvila-terassin tapahtumat

(ei erikoistapahtumia, kuten konsertteja).

Huonehinta 180 €, katso hinnastomme tarkemmin.

Klikkaa kuvat isommiksi.

kasteen tarina

Anselm Kaste eli värikkään elämän. Ensimmäisen avioliittonsa aikana hän asui Pornaisissa, mutta toinen avioliitto Ida Loviisa Uutelan kanssa 18.9.1928 toi miehen Sysmään. Anselm Kaste opiskeli omatoimisesti valokuvausta. Hän aloitti harrastuksensa vuonna 1922 ja ammattimaisen valokuvauksen vuonna 1925.

Kasteet muuttivat Kotkaan vuonna 1938 ja avasivat siellä Valokuvaamo Lootuksen  vuonna 1939. Nimi Lootus kuvannee Kasteen myönteistä suhtautumista buddhalaisuuteen. Kasteen silmäsairaus johti kuitenkin siihen, että työskentely valokuvaajana kävi mahdottomaksi. Jatkosotaan hän kuitenkin osallistui, mutta hänet kotiutettiin 26.2.1942.

Kasteet muuttivat takaisin Sysmään elokuussa 1945. Samana vuonna Anselm sai Sysmästä postinhoitajan paikan ja hän jatkoi tehtävässä vaimonsa Idan kanssa aina eläkkeelle siirtymiseensä saakka vuoteen 1966. Ida Kaste asutti Kaunistoa vuoteen 1985 saakka. Posti ja kotipaikka Kaunisto sijaitsivat Suopellontien varrella lähellä satamaa, vajaat 300 metriä Ilola Innistä kirkonkylälle päin. Kaunisto toimii tänä päivänä Ilola Innin lisämajoitustilana.

Anselm Kaste oli ajattelija ja ateisti. Hänen mielestään kaikki uskonnot ovat ihmiskunnan henkisen ja suurimmalta osalta myös aineellisen kehityksen jarruja. Kaste osallistui aktiivisesti Suomen Teosofisen Seuran toimintaan, kirjoitti useita artikkeleja mm. Teosofi ja Vapaa Ajattelija -lehtiin ja lisäksi hän kirjoitti kirjan ja lähetti sen julkaisutoivein WSOY:lle, sitä ei kuitenkaan julkaistu. Anselmin kuoleman jälkeen hänen ystävänsä kustansivat 202-sivuisen kirjan Tietäjän testamentti.

Hän oli erittäin aktiivisesti mukana Suopellon Nuorisoseuran toiminnassa ja järjesti Suopeltoon Suomen ensimmäiset UFO-päivät vuonna 1969. Kasteen valokuvat ovat avanneet sysmäläisille upeat näköalat 20–40 luvuille. Traagista on se, että Kasteen jäämistö hävitettiin polttamalla Sysmän Suopellossa.

© 2020 ILOLA INN

Suopellontie 703, 19700 Sysmä • puhelin 0400 46 97 97 • info@ilolainn.fiwww.ilolainn.fi

 

Kuvat Jari Hudd Photography, Ilola Inn Oy, Visit Lahti, Minna Design

Tietosuojaseloste

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ilola Inn Oy investoi majoituksen ja matkailupalvelujen kehittämiseen 

Investointi sisältää erilaisia kone- ja laitehankintoja, ja sen myötä voidaan varmistaa korkeatasoinen asiakaskokemus. Hankkeen tavoitteena on tarjota Sysmään tuleville matkailijoille laadukasta majoitusta.  Ilola Inn täydentää alueen tarjontaa ja palvelee asukkaiden ja matkailijoiden lisäksi alueen kesäasukkaita. Hankkeen budjetti on 273.443 €, josta Maaseuturahaston osuus on 54.689 €